Allt handlar om vatten, rent vatten


För några år sedan sprang jag av en händelse på en gammal konsult kollega på Bromma Flygplats. Som brukligt är frågar man efter ett tag vad man just nu är inne i. Han berättade att han hade blivit styrelseordförande för ett vattenreningsbolag, som sålde mobila vattenverk till krisdrabbade länder. (något senare var jordbävningen i Haiti, dit de levererad vattenreningsverk). Jag tyckte det lät mycket intressant och började se mig om, hur jag skulle kunna hjälpa till inom detta område. Huvudorsaken var och är fortfarande att alla behöver tillgång till rent vatten. Det vatten vi har på jorden är till 98 % salt och resten håller vi som bäst på att förstöra genom olika utsläpp.

Ett par månader senare var jag i London och kom då i kontakt med en konsult som var intresserad av att hitta avsaltningsanläggningar. Det kunde jag då inte hjälpa honom med men det lärde mig mycket omkring de olika moment som en slutlig affär utvecklar sig till.

Idag har jag fått en bra inblick i hur man utvecklar projekt inom vattenområdet och kommer framöver skriva mer om detta. För att ta en jämförelse så tar man upp en vinst på olja på ca 200 milj us dollar/dag i norra Irak, men i samma område är det cirka 8 miljoner människor som inte ha tillgång till drickbart vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s