Cykel


Under 2011 har det varit ett par koncept som varit knutet till cykel. Kulmen nåddes i juni när jag var nere i Italien, Treviglio på Bianchifabriken, världens äldsta, som startades av Eduardo Bianchi. Marknadsansvarig Richard Ström visade oss runt och berättade om fabrikens historik och det kunnande som idag finns. En anekdot är att där Eduardo Bianchi staratde sin fabrik i Milano var 7 Via Nirone. Nirone är idag namnet på en av Bianchis cykelmodeller. Det här sättet att väva ihop sin historia till olika produkter i nutid ger en grund till olika ”story tellings” som stärker och bär varumärket framåt. Jag var även  i Varberg och träffat Robert Sumberesi ansvarig för Cycleurope Sverige, för att prata om Crescent. Ett otroligt kunnande även där och deras senaste racer är en exceptionell teknikutvecklad cykel. I Vansbro träffade jag Andreas Hedbom, ansvarig för Monark Exercise som berättade om Monark och föregångaren Kroon och det cykelteknologiska kunnande som finns i bygden.

Cykel är på väldigt stark frammarsch och det syns när man är på Bianchi caféet i Stockholm. Denna blandning av cykel och Italiensk café liv är helt underbar. Däremot när jag var i Trieste träffade jag en konstnär som är född och uppvuxen där, och han förstod inte alls konceptet. Han tog mig med till ett traditionell Italiensk café, cirka 100 år gammal, ”det här är ett riktigt cafee”. Hur som haver har Bianchi caféet blivit ett mycket lyckat koncept och det finns fler länder som skulle vilja ha ett.

Jag har under tre års tid jobbat med Life & Style Travel och cykelresor till Mallorca, Campmallorca, och till våren är det dags igen, för den årliga campen. Det pågår från mars till april, och deltagarna är där 8-10 dagar. De senaste åren har även Triathleter varit med vilket har varit spännande att se hur de lägger upp sin träning.  De som åker dit är ifrån motionärer till elitmotionärer. De flesta har genomfört ett antal Vätternrundor . Lite kuriosa i detta sammanhang är att det är cirka 140 000 cyklister som cyklar på Mallorca från februari till maj, så det är enormt stort och det finns mycket att göra.

CykelVasan var jag med och såg, men hade ingen möjlighet till att få en startplats. Nästa år är det än svårare, när det då har växt till 14 000 deltagare. Det har därmed blivit det största MTB loppet i Sverige. Däremot var det en trevlig upplevelse och ett mycket bra arrangerat lopp, som jag hoppas få fler tillfällen att återkomma till.

Under 2012 kommer cykelkoncepten att utveckla sig vidare och bli mycket stora. Jag kommer att referera från dem på olika sätt, visa en del bilder. Under 2012 kommer vi även att titta på möjligheter att skap nya cykellopp, men det är en stor utmaning. Många har kännt sig kallade men ett fåtal har lyckats. Att det däremot behövs är det ingen tvekan om. Vi har en lång tardition med bra genomförda arrangemang. Tänker då på Cykelvasan och Vätternrundan, men även lopp som gamla klassiska sex-dagarsloppet som sedan blev Postgirot open. Så det återkommer  framöver hur det går med det.

Hör av er om ni har ni koncept inom cykel. Det skulle det vara spännande att få tal del av dem och se om de går att utveckla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s