Att nätverka sig fram..


Att verka men inte synas, är de mest framgångsrika nätverksbyggarna devis. Det andra är att nätverkande verkar i en informell, politiserande kultur. Det är orsaken till framgångsrika nätverkare, agerar men inte syns. Blir de för exponerade måste man mer och mer formalisera deras arbetssätt. I vissa stora bolag köper man denna typ av tjänster, men i mindre bolag är förståelse och investeringar i denna typ av verksamhet, betydligt mindre.

Behövs personer som jobbar med detta?
Absolut är svaret. Ser man på landet som är bäst i världen på att skapa affärer, USA, så är nätverkandet så integrerat i samhället att man dels har egna bolag som man använder sig av, men även gemene man nätverkar alltid. Det innebär att man lyssnar aktivt på kunder man möter, lyssnar på deras behov, kan koppla ihop deras behov med tjänste- eller produktutförande personer omkring sig. Efter avslutad affär finns det alltid med en ”kick-back”, för att man hjälpt till med införsäljningen.
I vårt land börjar nätverkande bli mer och mer vanligt, samtidigt är det inte så att alla förstår detta utan omgivningen behöver utbildas på olika sätt. På sikt kan det leda till att affärsmöjligheterna kommer att öka, om nätverkarna fortsätter med sitt ”fotarbete” och att de hittar bra betalmodeller, för ingen lever enbart på luft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s