CykelVasan


I augusti gick den tredje CykelVasan av stapeln. Tävling körs i stort sätt i samma ”spår” som vintertävlingen, men på MTB cyklar. På tre år har man gått från 0-9000 deltagare, och till 2012 kommer det att vara 14000 deltagare. Det gör tävlingen till Sveriges största MTB lopp och den näst största cykeltävlingen i Sverige, Vätternrundan är störst.

Det som är fascinerande med konceptet Vasaloppet, där Stavgångsvasan, Stafettvasan och CykelVasan ingår är att de har lyckats oerhört väl med ”Brand expenssion”, och alla koncept fortsätter att växa. Den vintervecka som man har i februari-mars samlar 260 000 besökare på 8000 kvm utställningsyta. Sommarens CykelVasa koncept samlade 65 000 besökare. För sponsorer och förtagare som ställer ut ger det en enorm skjuts i marknadsföringen. Det innebär att det skapas enorma ”mötesytor” för företag, affärsidéer, kapital och offentliga aktörer att mötas och skapa ännu fler affärsmöjligheter.

Hur var tävlingen?

Jo, jag som följde den från bilen och åkte med kunde avnjuta tillställningen på ett mycket bra och inramat koncept. De som cyklade hade en tyngre resa, 90 km på grusväg i högt tempo, känns av. För att få plats i nästa års tävling är man för sent ute nu. På två dagar tog alla anmälningsplatser slu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s