Paketera ….Slipknot


Paketerandet är en mycket viktig kugge i utvecklandet av bolag. När tjänster inte är paketerade träffar de sällan rätt målgrupp. Har ett bolag mycket pengar och det är en stor efterfrågan spelar det ingen roll, allt går då att sälja. Nu inträder det sällan och pengar har i många bolag blivit viktigt att man kan räkna hem.

Det vanligaste felet vid paketerande är ”fel fokus”. Det är inte detaljer i innehållet som säljer utan omslaget omkring. Har många gånger varit med och lyssnat på experter som pratat för sin vara och jag har tappat intresset efter 10 sec. Det är två sec. längre än genomsnittet. När jag satt och skrev detta inlägg drack jag kaffe ur min farsdagspresent muggen du ser på bilden. Jag fick den av mina barn och på den är Metal-bandet Slipknot avbildat. De är nog ett av de mest smarta och välpaketerade koncept som har tagits fram. De slog igenom 1995 och bar masker, alltid. Ingen visste vem de var. De byggde upp en myt omkring sig som tillslut skapade enorma förväntningar på deras koncerter. Åhörare som gick dit visste inte vad de skulle möta, men att det skulle hålla hög klass visste alla. Det är den optimala positionen i en varas produktplacering. Alla vill ha det men man vet inte riktigt vad det innehåller, din nyfikenhet är det som konsumerar, innan du har sett det. För några år sedan tog slipknot av sig sina masker, troligen på grund av bandets alla sidoprojekt, eller rättare sagt är det nog Slipknot som är sido – samlingsprojektet, därmed försvann magin. I somras var de i Stockholm och spelade igen och då återinförde de magin igen. Basisten Paul Grey dog 2010 och under denna turné 2011 ställde man in hans mask och kläder på scenen. Man fick en känsla av att han deltog i koncerten vilket återigen skapade det magiska intrycket, och att bandet 16 år efter sin tillblivelse är större än någonsin. Det andra viktiga i deras framgång har varit en mycket sparsmakad skivproduktion. Det har kommit en skiva vart 4:e år, så totalt har de gett ut 4 skivor. Däremot har de turnerat frekvent.

Det som är viktigt att ha med sig för att man ska lyckas med sin marknadsföring är att produkten måste vara välpaketerad. Den ska hålla kvalité men du får inte förklara för mycket om innehållet. Däremot är det viktigt att konsumenten förstår hur produkten kan tillföra något i livet. Så gå in på ”nätet” se, lyssna på mästarna ovanför och utforma egna ”ma..” paket. Vill du ha feedback så är det bara att höra av sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s