Dags för ett nytt lopp, behöver få in era idéer!


Sexdagarsloppet startade 1924-talet och gick i graven 1975. Det startades upp igen 1982, omdöpt till PostGirotOpen, och vanns av dåtidens stora fixstjärna Tommy Prim. Loppet var igång fram till att Nordea köpte postgirot, 2002. Det är nu tio år sedan nedläggningen och cykelintresset har aldrig varit större, och det delar vi med övriga Europa. Berlins Störste cykeluthyrare, Klaus Kopf ägare av Pino touren, berättar om cykelserien för elit och motionärer som pågår i Tyskland, där Vattenfall Cyclassics i Hamburg samlar 25 000 deltagare.

Sexdagarsloppet var en folkfest när det drog fram genom Sverige. Cykel sexdagarsloppet 1951. Bansträckningen skilde sig från år till år, men det var en nationell angelägenhet som de flesta följde. PostGirotOpen var i perioder mycket stort, som exempelvis 1982 och 1982, och kunde följas i TV.

Det finns utrymme för den internationella cykel cirkusen att få till ett lopp, även i Sverige. De proffesionella teamen deltar i UCI World Tour. Under en säsong blir cyklister skadade, hittar inte formen etc. och då behövs det mindre tävlingar för att komma tillbaka till stortävlingarna. Det var här som PostGirotOpen fyllde en viktig funktion. Vi fick bekanta oss med en hel del storstjärnor under de tjuo år som loppet var igång. 1982 deltog vår tids stora världsstjärna Tommy Prim, och han vann och körde för Bianchi. De tidiga åren körde segraren på inhemska Svenska märken, 1924 Hermes, som sedan gick ihop med Crescent, vårt stora nationella märke.

Jag har under årens lopp sett hur cyklandet allt mer ökar, och koncept som Campmallorca har växt, men det finns för lite lopp. Att det går att starta lopp visar CykelVasan som på 4 år gått från 0 till 14000 deltagare. Jag tycker nu att det är dags att ta tag i frågan, och skulle vilja ha förslag och idéer från er läsare hur ett lopp skulle kunna se ut. Ett endagarslopp, som Vattenfall Cyclassics, kanske är mer gångbart i vårt samhälle av idag. Eller är ett flerdagslopp i som går mellan olika städer, ger mer exponeringsmöjligheter för olika företag. Saker som att det inte går etc. vet jag inte stämmer. Jag vet att allt går när väl den rätta idéen har filtrerats, paketerats och lobbats in mot rätta intressenter. Hittar vi ett bra koncept kan marknadsföringen börja under nästa år och 2013 kommer det att gå av stapeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s