Ur tomhet…


”Ur tomhet föds kreativitet, när alla idéer är prövade och uttömda då föds kreativiteten”, skrev jag för en vecka sedan, det var den Österikiske Nationalekonomen Joseph Schumpter (1883-1950) som tog fram idéer i detta område och kallade det för Creative Destruction. SAAB anställda har inte fått lön på tre veckor och de börjar att närma sig detta stadium. Men för att kunna gå vidare behöver man riva och ge plats för det nya, och det är mycket svårt. I Japan har man däremot inte haft något val. (Igår hade en kollega kontakt med dem och de hade haft ett nytt jordskalv under natten.) Den naturkatastrof som drabba dem tvingade dem till stora förändringar.

Att vårda det man har, se företag växa, är många gånger en starkare drivkraft, än att tjäna pengar och bli rik. När du ställs inför problem med ditt företag är inte det svåra att inse att något måste göra, utan att genomföra en förändring med andra ord ” måste du ge plats åt de nya produkterna på bekostnad av de gamla, som en gång i tiden var din stor säljare”.

Nu inför stundande julfrid och kanske julvila, ta det med er. Att tänka förändringar är aldrig svårt, men att genomföra det är någonting helt annat. Så småningom nödvändigt, kanske inte idag eller imorgon, men lev med tanken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s