Donationer


Nu i julerans tidevarv är viljan av att ge hög. Viljan att ge finns med oss från start, men den avtar ofta när vi växer och blir större. Förr var det mer inbygg i vårt samhälle, där kyrkan predikade om sitt tionde, att man skulle skänka en tiondel av det som man tjänade. Det var inte enbart vår kyrka Det går igenom i många olika religioner.

Alla samhällsstrukturer har från början byggt på ”ska du få, måste du först ge”. Idag när vi har fått det materiellt mycket bättre, glömmer vi detta, vi kan även köpa oss till tjänster på olika sätt. I en del områden räcker det dock inte till med befintliga medel. Det behövs mer pengar än vad som finns till hands. T.ex. för att rädda Östersjön, hjälpa barn i tredjevärlden, eller områden på mer nära håll utveckla svensk specialist sjukvård.

En vanlig orsak till stroke idag är hjärt-rytms-rubbningar. Skulle man kunna upptäcka och operera fler personer kommer det att medföra ett minskat lidande. Nu har man börjat se på en ny teknink och ett nytt sätt att samarbete för att komma lösa det problem man står inför. Det som idag saknas för att sätta igång med arbetet är pengar till utrustning, lokal finns. Det nya sättet att arbeta kommer att vara först i Världen, vilket är ett vanligt svenskt drag, vi har många gånger varit med om Världspremiärer i detta land. Under våren kommer Dimro Inkube få vara delaktig i detta arbete och vi ser med stor tillförsikt fram mot när världens första klinik av detta slag kan öppna. Vi kommer att berätta om hur vårt arbete framskrider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s