My way or high way..


”Vet du vad du vill ? ”, var en fråga jag fick strax före jul. ”Det beror på i vad du menar”, blev mitt svar. Nu inför det nya året har jag i vanlig ordning satt upp årets mål med företagandet och visionen vad jag vill nå slutligen. Visionen formades för många år sedan men det tog tid att ”växa in i kostymen”, och jag kan konstatera att jag idag hade gjort allt annorlunda. Träning ger Erfarenhet.

Jag blir ofta förvånad över hur vanligt det är att företag inte sätter mål eller jobbar efter visioner. Min tes är att vi är rädda för att skapa framgång och lycka. Det första svaret jag får på varför man inte sätter mål brukar vara att det finns en rädsla för att misslyckas, men mer vanligt är rädslan för att lyckas.

Den andra viktiga lärdomen är att ”be om hjälp”. Ingvar kamprad sa i en intervju för många år sedan att han var ganska dålig på det mesta som handlade om företagandet. Däremot har han alltid varit bra på att inse det och be om hjälp för att lösa de utmaningar han har stått inför. Svensken är mycket dålig på detta område, och det ligger nog mycket i vårt svenska ”kynne”.

Så nu inför kommande år vilken väg kommer du att välja? Min väg eller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s