En missad båt..


På väg till jobbet igår så missade jag färjan med någon minut, så där förargligt nära. Just i stunden, när jag såg färjan lägga ut, kände jag frustrationen av att inte hinna fram välla upp inom mig. När jag hade suttit och väntat en stund var det borta och jag såg på klockan att det snart var dags att åka på nästa båt.

När jag är ute och jobbar med företag är det denna form av beslutande som jag stöter på. Besluten fatts i samband med att frustrationen väller upp. ”Den missade färjan” får inte vara något hinder, utan en utmaning att lösa. Lösningen blir att hyra en egen färja för att komma fram i samma tid som var tänkt, inte sitta ned och invänta nästa färja. Som du förstår brukar denna typ av lösning bli mycket dyrbar.

Idéer som att tänka utanför boxen används, men inte för att fundera över slutresultatet, utan mer att hantera detta. Ett exempel på detta är trafiktransporter. Lastbilar drar allt mindre och släpper utan allt mindre farsliga avgaser, men antalet fordon ökar hela tiden, så det blir ingen förändring av slutresultatet.

Det är ibland bra att det uppstår ”ett öppet hav” i ens företagande, för det ger tid för eftertanke. Är gapet för litet kommer springandet efter nya lösningar, för att behålla det som tidigare har funnits, vara kvar. Däremot om det blir tillräckligt stort tvingas vi sätta oss ned och vänta, samt fundera.

2 svar till “En missad båt..

 1. Med bip-boatproject hade Din väntan inte blivit så lång…

  Men å andra sidan gav den tid för reflektion, så kopplingen till frustration som katalysator är god. Måhända laptoppade du ihop skrivningen simultant?
  I alla fall tänkvärt.

  Min erfarenhet är att frustration är bra, dock måste den få utlopp i att man kan, vill & får påverka sin situation, samt få kvittnes på detta.

  Även bedömning av egenprestationförmåga bör ske……
  Där blir man ofta mest frustrerad!

  bip/Lars Vilhelm Widén verkar för innovationskraft i Sverige & produktutveckling

  • Frustrationen var hanterbar och då gick det att kreera något, en blogg denna gång. Har sett Bips båtprojekt och tror att även den har framfödds ur en frustrationskraft. Däremot när ilskan enbart i frustrationen går råda blir det inte så mycket konstruktivt gjort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s