Status Quo..


…att behålla jämnvikten.. I dagarna kom det en rapport som visade att transporterna efter våra vägar ökar, men att det är färre collien som transporteras. Det leder till att de miljöbesparingar som görs i samband med att lastbilar och andra transportfordon blir mer miljövänliga, försvinner i samband med att det blir fler fordon på våra vägar. De körs med mindre last för att kunderna vill ha det.

Är det här en viktig fråga eller är det inte det? De flesta tycker att det är en viktig fråga, men som företagare styrs du även utifrån kunders tyckande och de konkurrens villkor som finns. Ibland tror jag att det är viktigt att göra klart för sig vilken ståndpunkt man ska inta. Jag tror t.ex. att många skulle kunna vänta en dag med att få en vara om man förstår på vilket sätt de påverkar miljön. Ett annat viktigt miljöområde är vårt dricks vatten. Det är bara 2% a jordens vatten som är sötvatten och just nu håller vi på att skita ned detta. T.ex. har vårt svenska vatten, som kanske är det bästa i världen, gått från att vara 95% rent till 75%. Det som har kommit till är bland annat läkemedel som går rätt ut i våra vatten. Att skapa ett hållbart system i sitt företag är viktigt, då menar jag inte ISO certifieringar, utan det ska finnas med som en norm och förståelse inom bolaget.

Genom att börja upplysa och skapa insikt kommer man längre med än att gå in med olika påbud eller förbud. Vi behöver också se att vi kan anpassa oss till det nya som kommer att komma, men vi behöver också undvika rena dumheter. Vatten, rent vatten är ingen självklarhet. Det går att göra otjänligt på ett ögonblick men kan ta ett årtusende att rena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s