Växtkraftig..


20120517-124529.jpg

Maskrosen kan växa igenom det mesta. Har den en strategi för sitt växande? Nej den har en drivkraft att nå ljuset. Däremot har det tagit många år och generationer för att klara av det.

Som konsult pratar jag ofta om mål, visioner och strategier ofta. Men finns inte den inneboende hungern av att växa i bolaget, väger mina ord lätt.

Hungern, finns ofta med till en början, men den stora utmaningen kommer efter ett antal år, när det gått för bra eller motgång efter motgång har varit.

Går det för bra infinner sig en mättnad och då tar det personliga egot över från affärsnyttan. Att det blir så är inte konstigt, men vill man inte gå vidare behöver man släppa bolaget till någon annan. Motgångar kan också ta dö på hungern, och det gäller att inte bli för personlig med sitt bolag. När båda dessa tillstånd har infunnit sig är min roll som konsult svår. En part som inte vill behöver få hjälp att komma fram till ett beslut, men att skapa strategier för att växa är mer mina behov som styr. För ofta är det så att vi konsulter ofta är överskattade och vi kan inte verka utan ett ”värdedjur” med mycket liv.

Ett svar till “Växtkraftig..

  1. Kul och deprimerande att läsa det du skrivit här. Jag har varit anställd och i flera år jobbat på företag, där utvecklingen varit exakt, som du beskriver. Det ena var Sonesson Pumpindustri AB och det andra var Ahlström-företagen, som på den tiden var mer eller mindre finskt privatägt. Nu har Sulzter svalt alltsammans. Mindre konkurrens och förhoppningsvis sämre resultat på sikt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s