En solig dag


Idag är en solig dag, en efterlängtad dag, efter många regniga dagar. Efter regn kommer sol, och så många andra varianter på det finns det nog inte.

En ny tes inom företagandet är att det inte finns dåligt väder utan olika aspekter av soligt väder. ”Vi vill inte använda ordet problem, utan vi ser möjligheter i allt”. Det låter underbart att solen alltid skiner. Tyvärr får vi mycket svårt att värdera kriser och hantera dem om vi ständigt lever i ett ”solrus”.

”Räkna med det värsta och hoppas på det bästa”, är att alltid leva i ”regnrusk” och kan leda till att företaget hamnar i kris, på grund av ett passivt beteende. Det är vad vi nu ser börja hända när vi går mot svårare tider. Den kris som är på väg möts inte progressivt, utan regressivt, vilket leder till att krisen i företag och underleverantörer accelererar. Om sedan orsaken vore att minskad efterfrågan låg bakom beslutet, vore det en sak, men idag handlar det mer om kvartalsekonomi.

Att skapa balans, att ha ett varierat klimat, är ingen dum idé. Rätt kläder rår på hur torr eller blöt man kommer att bli, men upplevelsen är alltid subjektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s