En vit dag


20121202-182113.jpgVintern har kommit till oss och med allt vad det innebär. Dubbdäck på bilen, mer kläder, mörker och en känsla av att dagarna är korta.  Vi bor i ett land med fyra års tider som påverkar oss på olika sätt och just nu är det vinter. Varje årstid har sin puls och krav och det ändrar våra förutsättningar.

Inom företagsvärlden finns det också olika klimat och års tider, men vi driver bolagen som om det vore en enda årstid. Det är ”Q-tider” som råder. Där man enbart ser till röda eller svarta siffror per kvartal eller ”Quartal”. När det inte finns en långsiktighet är det lätt att drunkna i månadsrapporteringen vilket ökar risken för passivitet och en rädsla för att våga satsa. Som jag har skrivit tidigare går det inte att spara sig genom en lågkonjunktur, en levande organism behöver utvecklas i den miljö och det klimat som råder.

Just nu är det vinter i Sverige och vi kanske skulle låta det klimatet även råda inom företagandet. Är du ett företag med ett vinterklimat som normal tillstånd, då ska du ha en bra tillväxt just nu. Är det sommaren som är den starkaste tillväxten är det förberedelser inför den som just nu råder. Spelar klimatet ingen roll kanske du ska ta hjälp utifrån för att hitta företagets inre ”biologisk” klocka så att mörkret inte äter upp innovationer och kreativitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s