Samarbetspartners


  1. 005Produkt
  2. Whats in it for me
  3. Win-Win

Produkt

Grunden i ett bra samarbetspartnerskap är en väl genom arbetad och paketerad produkt. Det kan vara en fysisk produkt eller en tjänst, men det är mycket viktgt att den är paketerad.

Whats in it for me

När man lägger fram ett erbjudande behöver du ställa dig i din partners situation och se vad denne skulle kunna få ut av ett samarbete. Vad du själv vill ha ut är också centralt men den funderingen bör vara färdig i förra punkten.

Win-Win

Även fast du tycker att din produkt är brilljant, exklusiv, har alla fördelar är det inte säkert att din partner ser det på samma sätt. Denne kan också tycka att kostnaden är felaktig och vill förhandla om förslaget. Den ”dörren” finns alltid öppen, men det är samtidigt centralt att du innan en förhandling har satt en ”botten nivå” på hur lågt produkten kan värderas. Går ni under den blir det inget samarbete. Allt för många gånger har jag sett samarbeten där den ene partner från start  känner sig missnöjd över överenskommelsen och det leder alltid till svårigheter i slutänden.

Slutligen

När ett samarbete ska upprättas är jämnvikt en bra illustration att ha med sig. Samarbetspartnerskap handlar INTE om gåvor, allmosor etc. Nej det handlar om ett givande och ett tagande, som stärker marknaden för båda parter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s