Dagen efter


001Det finns en tid att leva i och det är nuet. Allt för vanligt är att vi lever i vår historia eller framtid. Igår handlade om att jorden skulle gå under och idag är den första dagen, som alla dagar är. Det finns likheter mellan kriser och för mycket trygghet t.ex. rädslan av att förlora kontrollen.

Är du i en kris är den känslan påtaglig, men den är mer diffus när tryggheten blir för stor. Då tar den sig  uttryck i att ägandet blir påtagligt. Vi investerar, köper saker, skaffar oss dyrare vanor etc. allt för att kunna kontrollera större och större ägor. Och det som driver oss är… rädslan för att förlora allt. För vi vet ju det att vi” får ingenting ta med oss dit vi går”, när det är dags. Men vårt behov av att bunkra driver oss vidare.

Idag är dag 1 och det som var igår är historia. Lägg ned det i källaren, gå upp därifrån och se det som finns omkring. Se bortom saker och måsten, se tomheten och känns rädslan för att förlora kontrollen. Där är dagen efter domedagen och jag lovar dig att du kan uppleva den gång på gång, varje sekund i ditt liv, om du vågar släppa kontrollen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s