Ett litet rött hus


2013-01-20 15.26.42Ett litet rött hus låg vid vägen när jag var ute och gick. Det var stängt för vintern och väntade på den kommande våren, för att då vakna upp. Vissa verksamheter är mycket säsongsbetonade på samma sätt som det röda huset. Förr var skidbackarna med liftsystemen en sådan bransch, men sedan några år tillbaka har man utökat säsongen till en sommar säsong. Nu åks det inte skidor i backarna på de snöfria månaderna utan cykel.

Vasaloppet är ett annat koncept som har skapat en tolvmånaders säsong av sitt ursprungskoncept. De startade 2009 ett MTB lopp i den klassiska nio mils banan och idag är det Sveriges största MTB tävling med över 14 000 deltagare. De har expanderat sitt varumärke och har därmed fått en ”bredare” produkt som står sig stadigare i en hård konkurrens.

Hur skulle ditt bolag kunna expandera på liknande sätt? Skulle vara spännande att få ta del av era funderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s