En stad i brand


2013-01-20 15.22

Igår var jag med om samma fenomen, som för ett år sedan. Då var jag i Piran i Slovenien, och såg Trieste som utsattes för en stark sol som fick staden att se ut som om den brann. Igår uppstod samma fenomen men nu här i Stockholm. Att saker går igen och att tillfällena kommer blixtsnabbt är något som jag vet om, men det överraskande momentet kvarstår trots allt.      

Jag tänkte att samma fenomen finns i företagsbyggande. Som t.ex. ett möte med en kund resulterar i en offert som sedan går igenom. Att i stunden kunna känna att ”jag vinner” och glädjas åt detta. Eller rättare sagt tillåta sig att fira segrar.  Jag möter ibland företagare som är på väg att bränna ut sig och då är ofta den här glädjen borta och kvar finns en massa rädslor.

Jag vet att det är oerhört centralt att kunna ha en balans mellan att kunna stanna upp i stunden och bara känna efter och njuta, samt de måste som ändå ska göras. Blir njutandet för långvarigt finns det en risk för att man ”brinner upp”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s