Den lojale medarbetaren


2008-01-09 13.03.07En kund, inom IT-branschen, berättade för mig hur svårt de hade att behålla personal. Jag har tidigare hört liknade saker från andra företag. ”Rätt kompetens på rätt plats” brukar företag vilja ha, men idag stämmer ”behålla rätt kompetens på rätt plats” bättre in.

Samtidigt finns det en paradox i detta och det är att problemet ökar i takt med att fler blir arbetslösa. Ju fler arbetslösa det blir ju större blir marknaden för specialister att välja bland fler exklusiva utbud. (Nu ska även tilläggas att det inte gäller alla branscher men att det blir fler är tydligt). Det uppstår en otrohet från medarbetare mot företagen och man börjar använda den unika kompetens som man besitter och spelar ut olika arbetsgivare mot varandra.

Att känna uppskattning, att nära sitt eget ego är ofta väldigt underskattat i företag. Företagen belönar anställda med löner och förmåner men när ändå det inte räcker vad görs då? Arbetsgivare upplever att det då inte finns så mycket mer att pröva utan de står med ett problem som inte går att lösa. De lösningar som används är gjorda för ett system som passade in i en tid när samhället såg annorlunda ut och företagen likaså.

På marknader som är mycket turbulenta, där kunder är otrogna mot sina producenter kommer även medarbetare gå samma väg. Dessa bolag måste börja belöna på andra sätt än det traditionella. Det andra är att ägarna måste börja tänka om i denna typ av bolag. Vinstuttaget kanske inte kan vara så stort som man hade tänkt sig utan en del av vinsten måste återinvesteras i medarbetarna. Idag finns det bolag som minskar sina vinstuttag och lägger en del på så kallat innovationsarbete med personalstyrkan. I dessa bolag är personalomsättningen låg, man får trogna medarbetare och innovationerna lägger grunden till nya produkter. Det svåra i en omställningsprocess till det här tänkande är att ”lära om ägarna”. Tyvärr så har ägarna i denna typ av bolag inte så mycket att välja på. Det personliga egot behöver ”stillas” hos medarbetarna annars försvinner kompetensen ut ur bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s