Produktutveckling II


starbucksStarbucks ska nu etablera sig i Sverige, men orkar vi med fler caféer á-la-Americana… När de första latte-caféerna etablerade sig i Sverige för tio år sedan var produkterna spännande och kändes internationella. Man kunde beställa konstiga saker som hetta caffelatte, macchiato etc. och det lockade till sig n helt ny generation kaffedrickare. Det ryktades om att ARLA var med och sponsrade det hela för att mjölkförsäljningen skulle öka. Det var inte enbart drycken som var ”ny” utan fikabrödet och smörgåsarna var nytt. Kännetecknande för dessa produkter var att de var stora, mycket stora.

Tiden har nu gått och produkterna har utvecklats vidare. Cupcake finns idag i flera olika storlekar, inte större än det som kom utan snarare mindre, likaså latten. Det nya som nu har börjat komma är …vanligt kaffe. Vi har börjat återgå till det kaffe som vi var på väg att lämna. Det är nu i detta skede som Starbucks väljer att etablera sig här. Enkelt kommer det inte att bli, kunderna är kräsna, kunderna vill ha ett större utbud och kanske det viktigaste, kunderna är mycket välutbildad.

Min fundering är hur Starbucks kommer utveckla sitt sortiment så att det ska passa den svenska marknaden. För att caffelatte 2.0 är på intåg, är helt säkert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s