Kostnadseffektiv


2011-09-29 15.44.27Kostnadseffektiv brukar det stå i de offerter som vi skickar till kunder och det händer att kunden frågar vad det innebär. Svaret är återanvändning.

För en kund

  • Gjorde vi om IT systemet och därmed kunde de mer än halvera sin utgift på detta område. Dessutom ”molnbaserade” vi systemet så att de kunde jobba mobilt.
  • Återanvände vi den gamla marknadsplanen och anpassade den för bolaget efter deras rekonstruktion. Vi återanvände och anpassade även deras bild och textmaterial till den nya hemsida och säljmaterialet.

Det kan låta märkligt för många företag men det är mycket vanligt att byråer använder gamla mallar och idéer, ”tvättar dem” och paketerar dem på nytt. Kunden köper det och tror att det är nytt och får betala efter en sådan mall. Vi tror att denna typ av ageranden förstör för hela branschen.

Vi använder begreppet ”kostnadseffektiv” och säger att det handlar om

  • Att se över kostnader och se hur man kan få ned dem. Exempelvis säga upp irrelevanta avtal, avbetalningsplaner mot kunder, byta ut dyra leverantörer,
  • Att använda det som finns och att paketera om det. Att ständigt göra allt nytt och ej återanvända bolagsmaterial anser vi vara resursslöseri.

Det är ingen” tricks och fix” utan handlar mer om att sprida kunskap och få insikt om hur marknader fungerar. Ju mer du vet, ju mer påverkan kan du göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s