tjugoen miljarder


IMG_1342Tjugoen miljarder lade regeringen ut på arbetsmarknadsåtgäder under 2012, utan någon som helst koll på dessa pengar. Vi som har sökt bidrag från tillväxtverket vet att man kan få halva beloppet till exempelvis marknadsföring, men alltid retroaktivt.

Hur kommer det sig att man är så oerhört generös inom arbetsmarknadsområdet?
Varför satsar man pengar i sådant som inte är jobbskapande?
Varför samarbetar man inte med småföretagare som kan skapa jobb?

Det finns många frågor som kan ställas, men det är frustrerande att se hur oerhört lite som dessa insatser har på svenskarbetsmarknad. En sänkning av arbetsgivaravgiften till 18% skulle halvera arbetslösheten. Att uppfinna jobb gör entreprenörer för jämnan, men att anställa innebär en straffbeskattning som är helt ointressant. Därför är anställandet lågt och övertiden mycket högt, 1,7 miljoner/vecka i oktober. ”All time high”.

Det finns ett centralt begrepp för alla företagare och det är ”show me the money”. I just den här frågan är ”införsäljningen” till ”kunden” så lång, att ingen orkar driva ”säljprocessen”. Företagaren ser ganska tidigt att det inte finns något ”show me the money”, därmed är frågan ”död”.

Ett svar till “tjugoen miljarder

  1. Ping: Pengar och annat | DIMRO INKUBE KB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s