En produkt i förändring


Påväg till kontoret idag såg jag personer stå och dela ut Metro. Gratistidningen behöver nuförtiden hjälp med att ges bort. Visst har det hänt förr, men då fanns det två konkurrenter till. Idag finns ingen konkurrens kvar.

Jag minns när tidningen kom. En kollega till mig hade med sig det första numret av tidningen och vi tyckte art det var en oerhört smart idé. Nu, drygt tjugo år senare, känns inte konceptet alls nytänkande eller smart. Idag är det mer bekymmer med produkten än tillgångar. Framförallt kan man fundera över miljöpåverkan om man jämnför med konkurrenter som exempelvis Smartphones.

Tidningen har nu börjat förbereda sig på det som komma ska. Den finns som e-tidning på flera språk på det sättet kan man fortsätta att existera, men inte i det pappersformat som idag finns. Det man vinner i det nya formatet är att kunna nå många läsare, inte enbart de som bor i storstäderna. Det man förlorar är den unika position man har haft som den största gratistidningen i storstäderna.

3 svar till “En produkt i förändring

  1. Det är väldigt intressant att se förändringen inom kommunikation. E-kommerser kommer kanske dominera våra köpbeteenden och när ”the (economies of) scale” inträffar och regeringar börjar inse vikten av att inkludera mobila nätverk som en del av skatten, ja, då kommer vi återigen jämföra med den ‘distruptiva utvecklingen’ vi ser nu och kanske le. Mvh, William

  2. Jag har ibland undrat, när jag går förbi ett Metro-tidnings-ställ, vilka det är som läser den här tidningen. När den var ny – första året – så läste jag den nästan alltid, i varje fall när jag satt och väntade hos tandläkaren eller på vårdcentralen. Går verkligen en sådan tidning med någon sorts vinst?

    • Det området har varit det svåra för gratistidningarna, att tjäna pengar. Metro är trots allt den tidning som har lyckats bäst, men man har hållit mycket hårt i utgiftssidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s