En märklig affär


2013-03-29 16.37.16 2013-03-29 16.37.07 2013-03-29 16.36.47Jag passerade denna affär idag efter ett möte och den hade en annorlunda inriktning än vad jag var van vid. Jag såg att den var öppen och då slog det mig att alla jobbade denna dag i Rom, allt var öppet, trots att denna dag är en viktig religiös dag i påskfirandet.

Jag har varit i London under några påskhögtider och det är samma där, alla jobbar på ”Good Friday”. Så hur kommer det sig att vi i vårt land, det mest sekulariserade landet i världen, har röd dag och är lediga. Hela denna helg är en religiös helg inget annat. Vi i Sverige är lediga men här i Rom är det ”business as usual”. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s