Den sista kvällen


2013-03-29 15.47.39-1Sitter nu på kvällen och sammanställer arbetsmötena i Rom och ser fram mot att få fortsätta och jobba med kontakterna när jag kommer hem. Det har varit annorlunda och jag har slagits av det enorma kulturarv som finna i denna stad. Det märks att Rom har varit en supermakt och att den idag i mångt och mycket lever i skuggan av det arvet, samtidigt är det en stad som det är lätt att förälska sig i.

Affärsmässigt har vi i Sverige en del kvar att lära, framförallt när det gäller ”business as usual”. Visst vi är strukturerade och håller ordning, men när det kommer till affärer ligger vi i lä. Affärslivet och familjen går även mer hand i hand. det påminner om vårt förhållningsätt till alkohol. Vi är nyktra alla dagar i veckan utom fredag och lördag, och då tas hela dosen. Samma är det när vi jobbar, vi jobbar hårt, stressar som tokar måndag-fredag, sedan är man ledig. Här dricker man varje dag, affärer gör man varje dag, vilken tid som helst på dygnet och det är en del av livet. De ”sprider ut” sitt arbetande under fler timmar på en vecka, men jag tror på sikt att de har mindre besvär med högt blodtryck och allt som hör därtill.

Slutligen betyder klimatet en hel del. Det har varit vårvärme, trots att jag har sett lite av solen, och det går lättare att göra affärer och njuta av livet. Bilden är hämtad från ett möte inne på ”Cul de sac”, en mycket trevlig restaurang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s