Det som var så enkelt


20130410-083818.jpgEn marknad är aldrig ett statiskt fenomen, utan pulserar ständigt. Många gånger drivs bolag som om de vore på en ”statisk arena”. Så länge det är ”uppgång” med stadig och bra försäljning, är funderingar på marknadens ”pulserande” lågt. När försäljningen börjar att vika ökar intresset för att hitta nya case och därmed öka sin försäljning.

I dessa skeden kan det som en gång i tiden var så enkelt bli så svårt, nämligen att öka sin kundstock. Det har alla företag gjort en gång i tiden men när allt bara ”rullar på” glömmer man snart bort vad det var som skapade framgången. Att då få fram det vid nedgång är inte så enkelt, däremot kan bolag detta. Har du lärt dig att krypa och sedan gå så ligger detta välbevarat i de mer primitiva delarna av hjärnan. På samma sätt är det för ett företag, men skillnaden är att man måste beskriva de ”grundläggande” förmågorna på något sätt. Som exempelvis i en affärs och marknadsplan.

När planerna är klara behöver företaget ”rehab-tränas” och ”gå ned i vikt”. ”Viktnedgången” beskrivs ofta i ett besparingsförslag för att få kontroll över utgifterna i bolaget och därmed få grepp om ekonomin. ”Rehab-träningen” är till en början fokuserad på att lyfta lättare vikter och därefter öka. För ett företag innebär det att få igång försäljningen, där storlek på ordrar eller hur många ordrar är underordnat. Det centrala är att försäljningen kommer igång. Då börjar den ”säljmuskeln”, som företaget behöver, byggas upp igen. Efter ett tag har företaget börjat förstå vad det är som är så enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s