en bild


2013-04-21 13.17.13För någon vecka sedan var jag ute och fotograferade vid slussen. Jag tog då denna bild, och vad jag då först inte såg, men som sedan blev tydligt var de två måsarna i bildens överkant.

För några år sedan var lyssnade jag på en skådespelare som blev intervjuad och han fick frågan varför han hade valt detta yrke. Svaret var att ”de timmar som jag står på scenen, det är då jag upplever att jag har kontroll”.

När jag träffar företag är kontroll det centrala, och ofta det man framhåller. Mitt intresse är mer hur man klarar av att hantera situationer när man inte har kontroll. Blir man aktiv eller proaktiv. Det aktionsmönster som framträder kräver olika typer av insatser från min sida, därför är det viktigt att veta hur det funkar när kontroll inte finns.

Livet är i mångt och mycket okontrollerbart, men vi tror ofta att vi har kontroll. Samtidigt blir ett liv som går att kontrollera tråkigt. Blir det för tråkigt, börjar vi individer förstöra för oss själv. Det gäller även företag som går ”för bra”. Bråk om pengar och ägandet kan vara lika centralt när likviditeten är hög som låg, men motiven är annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s