Första maj


2013-04-24 09.40.39För några veckor sedan pratade jag med en ung man i tjugo års ålder som precis hade blivit anställd. Han var glad över detta och jag frågade vad han skulle få i lön. Det visste han inte exakt eftersom lönen till 100% var provisionsbaserad.  Hur har det kunnat bli på detta sätt?

En gång i tiden var denna dag 1:a maj den viktigaste dagen, för de flesta i detta land. Idag ses det mer som ett propaganda spektakel som biter sig kvar i något väldigt förlegat. Hur kommer det sig att du ska vara van vid

  • att fasta jobb innan du är trettio ska vara en förödande sanning.
  • att ha provisionsbaserade löner upp till 100%.
  • att få ”sparken” direkt är, utan möjlighet till varsel.

Jag är trött på att höra att ”det är arbetsgivarnas fel, det är dom som bestämmer” jo men så har det väl alltid varit. Men varför har fackföreningen gått med på att skapa arbetsvillkor för vissa arbetsgrupper, som är i parentes med dem som fanns på 1940 talet. Den så kallade arbetsrätten håller just nu på att ta död på en hel generation och öppnar vägen för väldigt oseriösa arbetsgivare. Hur kommer det sig att ni har gått med på detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s