Nu är sommaren här


2013-04-17 14.00.11Helt plötsligt har sommaren kommit. I år höll sig vintern kvar länge och sedan på ett par dagar vände allt och våren svischade förbi för att ge plats åt sommaren.  Företagsmarknader kan fungera på samma sätt. Därför ska man vara tveksamma till alla prognosmakare. SMHI kan ställa prognoser fem dagar framåt, men knappt då kan man alltid lita på det. När det gäller företagsmarknaderna är prognoserna ännu klenare.  Det fanns ingen som kunde förutse finanskrisen 2009 eller ”blackmonday” 1987 då den svenska börsmarkanden sjönk med 20% på en dag. Efteråt kom det i och för sig en hel del experter fram och sade det ena och det andra, men det är alltid enkelt att spå väder ”med facit i hand”.

Det är inte vädret i sig som är ett problem utan när ”lågtrycket sätter sig på inidan” av individen, systemet, företaget etc. När tron på framtid och framgång mer och mer påminner om ett ösregn, då har man ett bekymmer. Men en solig dag som man då kan möta, utan krav, kan vara just det som behövs för att tron ska komma tillbaka. Människans ursprung är kommen från en miljö där solen alltid skiner, där brist på vatten och mat utvecklade oss till jägare och jordbrukare. Att bo i klimat där det knappt finns ljus, är något nytt för oss och självklart påverkas vi av det.

Ingenting bli bättre oavsett vilken årstid det är men hur vi förhåller oss till våra problem påverkas av det som är omkring oss. Nu när sommaren är här, ljuset är tillbaka. Hösten kommer snart med alla sina fantastiska färger.  På vintern är solen som starkas. Våren väcks allt till liv och ljuset återvänder…. Strunta i alla experter och prognosmakare, för de har nästan alltid fel och beskriver den framtid som ska komma. Sök ljuset, njut och fånga nuet, för idag är det din dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s