Det är aldrig fel att göra fel


2013-05-04 08.23.30Jan Stenbeck använde sig av ett uttryck som var ”det är aldrig fel att göra fel”. Han gick till och med så långt så att om hans anställda inte hade gjort fel på ett tag, kunde han uppmana dem till att göra något. Att göra ingenting var betydligt allvarligare än att göra fel.

Jag möter idag, alltför ofta, inställningen att allt ska göras rätt, men problemet är att man allt för ofta gör för lite för att det måste vara ”rätt” innan det görs därför blir det tillslut ingenting. Det finns ett uttryck inom fotografin som säger att ”ett tillfälle kommer långsamt som en snigel, men försvinner snabbt som blixten”. Du kan se när det är läge att handla, men rädslan för att göra fel får dig att avvakta och då försvinner möjligheten ”som en blixt”. Det är därför många gånger bättre att göra det, än att prata om att göra det. För när du väl har pratat klart är möjligheten borta.

Tag tillfället i akt, Carpe Diem, lev i nuet är exempel på att ”det är aldrig fel att göra fel”. Men om du ska gå och vänta på det ”rätta tillfället”, då väntar du med livet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s