att göra fel


2013-05-25 18.18.13Bloggen som handlade om att ”Det är aldrig fel att göra fel” väckte ett stort intresse. Det skapade också en hel del intressanta inlägg som jag tycker är intressant att lyfta fram.

  • Detta synsätt har ställt till en massa oreda och kriser i omvärlden.
  • Alla fel är inte ok.
  • Stenbeck hade fel ibland omkring detta

Det finns ett intressant attityd i detta om att våga göra fel. En person som har mycket makt får allt svårare att göra fel. Dels kan rädslan att göra fel avhålla denne eller så kan makten ha blivit så stor att man känner sig maktfullkomlig som gör att rädslan inför att göra fel inte existerar. Båda dessa saker anser jag är det som har legat bakom och ligger bakom de kriser som vi ser i omvärlden. Självklart är alla fel inte ok. att göra, men om vi blir rädda för detta och konstaterar att vi inte vågar göra något, då har vi verkligen ett stort problem.

Det finns en paradox kring detta fenomen och det är att känner du ingen rädsla inför att göra fel, kommer du snart ha begått ett gigantiskt fel. Är du väldigt rädd för att göra fel kommer du aldrig att se ”tillfället” när det kommer utan i efterhand kunna konstatera ” jag skulle ha passat på…”. Men genom att våga tillåta sig att göra fel öppnar du dörren för att ”fånga tillfället när det kommer” eller ”leva i nuet” som det kallas för idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s