Rensa


2013-06-25 15.22.29Nu när sommaren är här och tid för eftertanke finns kan det vara dags att rensa i kontakter som du inte använder längre. Kontakter är färskvara och har en viss ”hållbarhetstid”. En del går i pension, andra byter jobb, företag går i konkurs och några hinner dö. Genom att då och då rensa ut kontakter kan du hålla ditt nätverk levande och succesivt bygga upp det.

En kontakt som har gått ut ”sitt bäst före datum” är en ”död kontakt” och tar energi. Om du exemplvis har någonstans mellan 1000-1500 kontakter och cirka 20% inte har uppgifter som längre stämmer är det cirka 200-300 personer. Dessa kontakter dyker upp i en eller annan form när du letar efter personer. Det tar både tid och energi att dessa kontakter är med, och får du in fler kontakter ökar självklart de som har passerat ”bäst före datum”.

En annan effekt av att gå igenom gamla kontakter är att du kommer då att se över din kundstock. En del som du inte har haft kontakt med på länge kan helt plötsligt bli en ”ny” kund. Personer som har slutat på det företaget som du tidigare har gjort affärer med kan ha fortsatt in i en ny verksamhet, och med hjälp av Linkedin, Facebooks eller andra socialamedier är det idag enkelt att ”hitta” personer. Denna presumtive kund känner dig redan och har därmed ett större förtroende för dig än en helt ny, okänd kund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s