Sommar, sommar, sommar


2013-07-17 13.38.14När en del är lediga, har semester har andra marknader högkonjunktur. Jag var i Trosa för några dagar sedan och det är en typisk ”sommar stad”, där många näringsidkare har sin verksamhet i fullgång under sommarmånaderna. Deras verksamheter är ofta mycket väder betonat vilket innebär att somrar med mycket regn kan bli stora problem, kanske inte denna sommar utan kommande.

En handlare berättade att hans målgrupp, kvinnor 35-50 år, i år varit betydligt färre än tidigare år. Han trodde att förra årets dåliga sommar hade ”skrämt bort” denna målgrupp. De ville inte chansa på en båtsemester denna sommar som också kunde regna bort.

Vad som är sant eller inte i detta resonemang är i nuläget svårt att veta, men analyser av hur marknader förändras och utifrån det lägga säljprognoser skulle allt fler företagare behöva göra. Att räkna med det värsta och hoppas på de bästa passar bra i denna typ av branscher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s