En annan säljare


20130801-113901.jpgEfter en lång period av jobb och lite ledighet var det så dags att ta semester. I år valde vi att åka till Grekland och krisen, som jag har läst mycket om, märks inte i de områdena där turisterna finns. Däremot är den påtaglig i de större städerna.

Häromkvällen var vi ute på en restaurang och åt samt hade det väldigt trevligt. Anledningen till att vi valde denna restaurang var att vi träffade en trevlig säljare vid ingången. En säljare, eller som vi mer föraktfullt kallar dem ”inkastare”, som kunde sälja in sina produkter.

Efteråt undrade jag varför vi inte gör samma sak i Sverige. Varför har så få svenska restauranger anställda säljare? Tror de att produkterna säljer sig av sig självt?

Jag har nu en kollega som jobbat någon månad med en restaurang i Sverige och de har dubblerat sin omsättning. Konstigt! Nej, det handlar enbart om att göra kunden trygg i sin köpprocess. Det kan en bra säljare

2 svar till “En annan säljare

 1. Huvudet på spiken igen, Dick!
  Jag har just avslutat min Gbg-turné där ett, för min fru, obligatoriskt besök i Allum genomfördes. Då hon och N klippte håret tog jag S i vagnen o gick runt i detta gigantiska köpkomplex…inte en enda (!) butiksinnehavare försökte fånga mitt intresse.
  Det verkar som om att i samma takt som kassan datoriserades hamnade Facebook på varje butiksinnehavares (?), eller snarare, butiksanställdes intresse.
  Tänk vad tid det går åt till ingenting, när allt man kanske behöver är stöd i ett beslut…
  Vi hörs efter sommaren….

  • Har sett samma saker själv, men tror också att det handlar om att man är dålig på att utbilda sin säljarkår, och då kanske i det mest elementära nämligen att bemöta kund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s