Dagens media


2013-08-25 08.27.41

Jag har under de senaste veckorna bekantat mig med MyNewsdesk, som är ”en modern digital PR tjänst för att interagera med de viktigaste opinionsbildarna”. Det slår mig hur enkelt och hur hela det mediala samhället har förändrats och frågan vart är journalistiken är på väg är verkligen befogad.

Samtidigt är det ytterligare ett bevis för att demokratin verkligen fungerar. Vem som helst kan på olika sätt börja påverka makthavare, men det är klart att utan kunskap går det bättre eller sämre. En kommunikationsbyrå är expert på detta komplexa område, sedan skiljer det även mellan dem.

Framtiden kommer bli än mer fragmentiserad. Att kalla sig för kommunikationsbyrå kommer inte att fungera i framtiden eftersom området kommer att delas upp allt mer inom olika specialist områden. Kan liknas vid IT världens utveckling. Att jobba med “data” på 1980 talet gav en förståelse vart man arbetade, men inte vad man gjorde. idag skulle ingen kunna säga detta, utan detta yrkesområde har fragmenterats och specialiserats så att det idag finns en rad olika yrkestitlar inom IT.

2 svar till “Dagens media

  1. Inte blir det mindre osäkert när man läser om vad som hände i Great Britain nyligen.
    Snart dör väl den gamla fina journalistiken – som när min far levde.

    • Tack för ditt inlägg. Jo man ser redan nu stora förändringar i media landskapet. Men samtidigt är det en utveckling som många branscher gått igenom och denna process kommer att fortsätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s