Onsdag


2012-10-06 12.19.12Idag är det onsdag och just denna onsdag har hösten gjort sitt intåg, höstdagjämningen har varit och dagarna blir allt kortare. Som individer påverkas vi av klimat, kultur och omgivningars föreställningar.

Företag lever i liknande parallella system, men vi försöker stoppa in dem i fack där vi kan förklara allt i linjära prognoser på ett papper. ”Q1 ser bra ut och i slutet av Q4…,”, kan det stå. Nu är detta på samma sätt som väderprognoser. De ger en viss kortsiktig fingervisning om framtiden, men världen är så komplex att det inte går att förutsäga framtiden.

När försäljningen viker av i ett företag, är det lätt hänt att prognoser mer och mer tar över. Viljan av att kunna mäta, skapa diagram över komplexa saker tycks vara oändlig. Men i slutändan handlar det om ”vad har du gjort idag? hur mycket har du sålt för idag?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s