Knacka dörr


2013-09-29 13.24.58

Jag fick för några år sedan  lära mig att ”kalla samtal” ska man inte hålla på med, tillhör dåtid, onödigt arbete etc. Det var i samband med att nätverkande började etablera sig i Sverige och det nya var att inte behöva gör detta ”smutsiga jobb”. Jag gick aldrig på detta och har alltid sett ”kalla samtalen” som en del i försäljningsstrategin. Har även haft turen att träffa duktiga ”kalla samtals” operatörer och förstått vilket enastående jobb som de gör. Att som säljare och ”knacka dörr” hamnar nästan i samma kategori. Var mer vanligt förr, än vad det är idag, men har mycket låg status. Däremot kan man på olika utbildningar prata om detta sätt att arbeta, men inte att man tränar på det.

Vi människor är vanedjur, har svårt för förändringar och utmaningar. ”jo men det gäller inte mig, jag klättrar i berg, åker motorcykel baklänges etc.”, men då är det din vardag. Du kan inte byta ut detta mot att göra ingenting. Det blir ovant.

Vi vänjer oss med andra ord vid vad som andra gör. Idag knackar ingen dörr, (nästan), få ringer kalla samtal. Istället ska vi göra på andra, mindre besvärande sätt. Och det är väl inget fel i sig, men det som blir märkligt är att man ska börja förakta människor som håller fast vid detta hantverk. Dessutom när det blir kris och försäljningen ska gå igång omedelbart, finns det enbart ett sätt att få igång den. Börja knacka på hos kunder!!.

Det går alltid att skapa modeller, prata om hur man ska göra saker, men tillslut måste det göras. Du måste utmana din egen komfortzon. Inte svårt men vääldigt jobbigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s