Söndag


2013-09-23 18.48.33-1Vart femte år dyker det upp en nu guruer inom en rad olika områden. Ofta kommer de från USA och nästan aldrig från något annat land. (Kina tror jag aldrig har producerat någon guru inom nått område som vi har tagit emot med öppna armar i vårt land). Senast i raden var det en ”säljguru”, amerikan, som en kollega hade varit och lyssnat på. Vi konstaterade snabbt att det här var en i raden av många innan, som vi på olika sätt hade mött. När jag var yngre kunde en del personer imponera och gjorde man som de sa skulle lyckan vara gjord. Nu blev det ofta inte så och varför det inte fungerade var svårt att förstå.

Vårt behov av gud, tycks vara större idag än någonsin. Det räcker inte med vilken gud som helst, nej det ska vara den störste. Skulle denna sedan beröra mig, får jag överta en del av dennes kraft. Det blir nästan religiöst och som hämtat ur bibeln.

Men allt börjar med att ta ett steg, våga göra fel, igen och igen och igen, ta lärdom av misstagen, men återigen våga göra dem. Jan Stenbeck krävde att medarbetarna gjorde fel då och då, för då gjorde man något. Lärdomen ligger i att lära sig av misstag, att svettas och våndas, för där föds framgången. Och det är där som vi människor skiljer oss mot gudarna, vi gör fel men de är allsmäktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s