God kopp


KaffeNär de första ”latte-caféerna” etablerade sig i Sverige för drygt tio år sedan var produkterna spännande och kändes internationella. Man kunde beställa konstiga saker som hetta caffelatte, macchiato etc. och det lockade till sig en helt ny generation kaffedrickare. Det ryktades om att ARLA var med och sponsrade det hela för att mjölkförsäljningen skulle öka. Det var inte enbart drycken som var ”ny” utan fikabrödet och smörgåsarna var nytt. Kännetecknande för dessa produkter var att de var stora, mycket stora.

Tiden har nu gått och produkterna har utvecklats vidare. Cupcakes finns idag i flera olika storlekar, inte större än det som kom utan snarare mindre, likaså latten. Det nya som nu har börjat komma är …vanligt kaffe. Vi har börjat återgå till det kaffe som vi var på väg att lämna. Marknaden har gått igenom en hel del förändringar för att tillslut åter komma tillbaka där den började. De nya produkterna har blivit standardiserade och produkter som varit påväg ut återtas. Nu jobbar man för fullt med att skapa sin egen nisch i detta och det är inte enkelt. Utan denna särskiljning kommer jag som kund inte kunna skilja på de olika kedjorna, och där ligger nästa stora utmaning. De som vågar sticka ut kommer att klara det. God kopp på er…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s