Säljstrategi


2013-10-29 10.45.23-3Nu inför jul och stundande helger finns det stora möjligheter att komma med erbjudanden, gällande under en viss tid och kollektionen är unik gäller enbart denna period. Tre saker att tänka på när du erbjuder kunder dina produkter.

  • Berätta något unikt eller fantastiskt om produkten, så kallad USP
  • Se till att ditt erbjudande blir angeläget.
  • Ge utdelning

Dessa tre områden är viktiga att beakta för att trigga underliggande köpimpulser som vi människor innehar. Men innan man gör färdigt mitt erbjudande behöver jag även gå igenom tre påstående som kan förstöra allt;

”Det här unika erbjudandet som du har, Vad är det med det??”.

”Det här unika erbjudandet som gäller under december, Vem bryr sig??”

”Det här unika erbjudande som du har, Vad får jag?”

All kommunikation som jag producerar startar hos mig. Jag har som individ också en tro på att jag är unik och att mina erbjudanden per automatik blir unika. Men vill jag utöka min kommunikation till att skapa en dialog, behöver jag även ta in hur andra personer upp lever och tänker. Dessutom måste jag veta i vilken sfär min målgrupp lever i, vilket språk man använder etc. Språket jag använder mig av måste vara befriat från mina ”facktermer”, ”nischtermer”, och vara anpassat till kundens.

När du nu börjar utforma ditt erbjudande kom ihåg att fundera vem är kunden, vilket språk ska jag använda, ställ motfrågor mot mitt påstående, prova ditt erbjudande mot din omgivning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s