flexibel


2013-11-04 15.19.07-5Är det verkligen en kris som är på gång nu eller är det en arbetsomställning som vi ser ske i samhället. Gruvnäringen ropar efter arbetskraft, många småföretag levererar för fullt, många av de företag som varslar är internationella och då är det naturligt att flytta om legoarbeten.

Vad jag däremot tror kan bli en kris är om vi inte vill se de nya möjligheterna som är på väg in, utan krampaktigt håller oss kvar i det förgångna. Jag brukar tänka; ”driva företag handlar om att ständigt vara i utveckling och rörelse, när det avstannar dröjer det inte länge förrän krisen knackar på dörren”.

Samtidigt kan man också se idag en ”överrörlighet”. Det ”uppfinns” produkter idag som är teknisk möjliga att göra, men som marknaden inte efterfrågar. Men hoppet om att ”uppfinna” nya Spotify, Apple etc. driver lätt iväg och skapar produkter som ligger för långt ifrån slutkunden. Trots att det finns så stora möjligheter idag, så kan man inte hoppa över enkla och elementära saker som exempelvis marknadsstudier.

En blandning av ”sött och salt” gäller även när man ska utveckla sin flexibilitet. En flexibilitet som inte kan falla tillbaka på en tydlig affärsidé leder snabbt till ett kaos. Med andra ord att om man uppfinner allt för många produkter eller tjänster förlorar man fokus och därmed kommer även flexibiliteten upphöra.

När nu nya verksamheter växer fram dyker också nya möjligheter upp. De företagare som lyckas bäst är de som

  • har en tydlig affärsidé
  • kan anpassa flexibiliteten till den marknad man är på.
  • har passionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s