Sammanställning


2013-12-17 17.51.56Det är bara två veckor kvar av året men många verksamheter drar ned sin verksamhet redan denna vecka. Det är kanske dags att pröva att göra en slutsammanställning över året som gått.

Sammanställningen bör vara ganska kortfattad och fyller två funktioner. Dels får man en mer övergripande insyn över sin verksamhet under det gångna året. Det andra är att man ser olika leads som har försvunnit under året som har varit. Det är vanligt att man som företagare har många bollar i luften och att vissa trillas ned. I samband med en genomgång finns det ofta bollar som man åter kan plocka upp. En device som är mycket sann är att det enklaste sättet att få igång en försäljning är på sin gamla kundstock. Personer som du tidigare har jobbat åt kanske har bytt jobb, fått nya befattningar vilket kan öppna nya ”dörrar” åt dig.

Slutligen lägger en sammanställning grunden till kommande år där nya mål behöver sättas upp. Så innan du stänger igen butiken för i år, lägg ned några timmar på detta för det finns mycket vi kan lära oss av vår egen historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s