God Jul


2013-12-23 08.25.37-3Nu i julens tidevarv är viljan av att ge hög. Viljan av att ge föds vi med, men ibland avtar den när vi växer och blir större. Inom alla religioner har man alltid predikat vikten av att ge, så även i vårt land. Förr blev vi påminda varje söndag, under högmässan, om tiondet. Det betydde att man skulle skänka en tiondel av det som man tjänade.

Alla samhällsstrukturer har från början byggt på ”ska du få, måste du först ge”. Idag när vi har fått det materiellt mycket bättre, glömmer vi detta, och ”ta för att ta ännu mer” har i mångt och mycket framhävt som ett framgångskoncept. Vår materiella status och rikedom har även gjort att vi kan köpa tjänster på olika sätt. Men ibland räcker inte pengarna till, ibland behövs mer medel än vad som finns till hands. T.ex. för att rädda Östersjön, hjälpa barn i tredjevärlden etc. Med andra ord kan vi inte glömma bort att ”ge för att få”, för då rasar samhället samman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s