Nedmontera varumärken


Idag backade postkodlotteriet efter skriverier i tidningarna. Det var en extra avgiftsnabba-pengar3 som hade skapat skriverierna. Nu är det inte första gången som de är i blåsväder. För några år sedan handlade det om vidlyftiga personalfester. Eftersom Sverige är ett litet land och marknaden är tillåtande så kan företag misshandla sitt varumärke rejält innan det går under.

Däremot ska nog styrelsen i postkodlotteriet se över de operativa befattningarna i bolaget för stora ”drakar” har dött i alla tider. För drygt tio år sedan dog ett av Sveriges starkaste varumärken, Skandia. De har nu efter år av arbeten och ett antal miljarder senare, visat att de vill tillbaka till toppen. Men tyvärr är de inte i närheten av den tätpositionen som de hade.

När det gäller postkodlotteriet är det än känsligare eftersom de lyfter fram sina etiska värderingar starkt. De ägs av ett Holländskt bolag och driver lotteriet via en ideell organisation eftersom denna typ av verksamhet inte får vara kommersiell. Många biståndsorganisationer är beroende av de pengar som detta bolag drar in. Med andra ord är det en mycket skör företagsuppbyggnad i detta bolag. Denna typ av bolag bedöms inte utifrån vad som är rätt eller fel rent juridiskt, utan hur man etiskt handskas med sina problem. Att offentligt göra en ”pudel” hjälper därför sällan denna typ av verksamhet utan man måste gång på gång under många år, VISA, att man menar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s