kommande våren


2014-01-25 09.52.45-3För några år sedan lanserade företag att ”de skulle övervintra”. Det var i samband med den kris som utlöstes av Leman&Brothers fall. Företag som lever i en transparant värld gäller det hela tiden att kommunicera ut innehållet av företaget men hur det görs kan få oerhört stora konsekvenser. Därför har bolag blivit allt mer beroende av experter inom just det kommunikativa området. Det är med andra ord ointressant vad du kommunicerar ut utan det centrala steg är hur du hanterar konsekvensen av det uttalade eller inträffade.

När BP fick stora problem i USA för några år sedan i samband med att en oljeledning gick sönder som ledde till en av de största oljekatastrofer någonsin var kommunikationen mycket central. Det kommunicerades ut en del ”blunders” men varje gång visade bolaget på handlingskraft och kunde hantera konsekvensen av detta.

Begrepp kommer och går ”övervintra” som var inne för några år sedan har sedan ersatts av andra. Jag börjar se att företag använder 5:2 som nytt begrepp som för något år sedan blev ett begrepp för oss i Sverige. Så småningom vi kanske kommer att utnyttja fler av de årstider vi har i detta land och kanske börjar tala om ”gå ur idet”, ”det kommande ljuset” etc. för vad jag vet så är våren påväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s