Rör aldrig ett vinnande koncept


2014-02-06 05.32.31För några år sedan träffade jag ett företag där man hade tvingats till strukturomvandlingar. Det var inte så att företaget gick dåligt men man såg att marknaden var påväg att förändra sig. Ett vanligt argument från anställda var ”varför ändrar ni på ett vinnnade koncept?”

Nu i lördags gick den andra deltävlingen i melodifestivalen och det är något som inte är bra detta år. I tidningar kan vi läsa om ”dåliga programledare”, ”dåliga låtar”, ”skämten är för dåliga” etc. Att det skulle kunna vara något fel med själva konceptet ägnas det inte en tanke åt. ”varför ändra på ett vinnande koncept”.

Det vi vet är det som sker just nu. Hur saker och ting kommer gestalta sig i framtiden kan vi bara sia om. Det som fungerar idag HOPPAS vi fungerar imorgon. Det som är ett vinnande koncept är att våga utmana vinnande koncept och till och med lägga ned dessa koncept. I tanken är det enkelt men i praktiken är det betydligt svårare.

Där kommer vi till den svårighet som melodifestivalen står inför. Denna pengamaskin, som ses av så många, står nu inför en struktur förändring. Det som är vägvinnande idag måste ständigt våga omprövas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s