Avslut


2014-03-15 04.52.50Så var CeBit Mässan i Hannover över för denna gång och jag förundras över denna enorma mötesplats. Grunden till att kunna skapa enormt stora mässor är internet. Internet kan sprida enorma mängder information som når väldigt många, men internet sätter en virtuell norm som kan inspirera människor att skapa liknande system i den reella världen.

Det sistnämnda tror jag har en större betydelse för oss än det första. CeBit mässan blir som avbildning från en Facebooks sida. Mängder av människor kommer att mötas, kommentera, diskutera och visa upp sina produkter.

Igår, den sista dagen, kommer det ett företag från Ungern som bland annat jobbar med att visuellt skapa snygga plattformar för TV tablåer. När jag frågar var de har sitt kontor svarade säljaren ”Budapest, Ungern. Är det ett problem?”. Nej svarar jag. De som har byggt montern på CeBit mässan är från Polen, våra kontor finns i olika europeiska länder och samarbetspartners finns på fyra kontinenter.

Jag tror inte detta skulle vara möjligt om inte internet fanns, dels inte teknisk möjligt men även att internet har gett oss en bild av att vi lever i en globaliserad värld och jag som svensk kan kalla mig europé och världsmedborgare. Snacka om marknad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s