Dialog I


2014-09-03 06.04.18-4För att bygga en dialog behövs det minst två varelser, en vilja av att lyssna samt ett budskap som sänds på en frekvens som mottagaren är utrustad med. Den första delen är enkel att förstå men de andra två blir allt svårare. Knepigast är den sistnämnda eftersom att jag utgår ifrån att allas mottagare ser likadana ut som min. Tyvärr finns det över 7 milliarder mottagare där ute i världen alla med olika bandbredd. Som tur är så är många överlappande annars skulle vi sällan vara i dialog.

För att ytterligare försvåra en dialog finns det ständigt ett brus som våra mottagare tar in och måste hantera. Detta brus ökar allt mer varje dag och för att vår hjärna ska orka med så minskar vår bandbredd. Vi börjar allt mer följa det som kommer in i detta område och sakta men säkert stängs slutligen våra öron. Det som slutligen tränger igenom är snuttar av en kommunikation och snuttifieringsmonolog har uppstått.

Nu är vi inte där än men mängden kommunikation vi orkar ta in minskar i en snabb takt, för att orka lyssna har blivit oerhört smärtsamt. Det finns en paradox i detta och det är att ju mindre vi orkar lyssna ju kraftigare blir budskapet. Många producenter har sett detta och tror att lösningen ligger i att öka kraften i budskapet, men det leder till att vi lyssnar allt minder. Lösningen är att använda sig av det motsatta, tystnad och att nischa budskapet. Det är idag extremt svårt att skapa ett budskap som  alla ska kunna uppfatta utan budskapet måste fokuseras på en målgrupp. En del reklam producenter, några färre säljare har förstått det, nästan inga journalister har förstått det och ingen från offentliga förvaltningar har tagit in detta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s