Maximalt


IMG_4994-0Läste om den gamla anrika ishockey klubben SSK, Södertälje SK. De ligger nu långt ned i tabellen och har på senaste månade haft än svårare att vinna matcher än tidigare under säsongen. Den nye tränaren har haft individuella samtal med spelarna för att de ska prestera maximalt. Det är det handlar om att alla kan prestera maximalt samtidigt, få ut 100% av gruppen.

Nu är detta ett binärt tänkande där vi individer är ettor eller nollor. Ju fler som är ”påslagna”, ettor, ju större tal kan skapas. Men problemet är att vi människor är analoga och därför handlar det mer om hur vi samverkar inom gruppen.

Sant är att prestera på maximal nivå, men gruppen kommer som grupp prestera bättre om några gör det på 100% och andra på 90. Finns tryggheten och acceptansen för individualism i en grupp kommer den att prestera på högsta nivå. Den tryggheten saknar idag SSK och därför spelar det ingen roll om alla presterar på 100%, för det är ett gäng individualister utan gruppbehörighet som motståndarna möter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s