att sluta cykla


2013-07-16 17.36.21Att sluta med något som man kan är betydligt svårare än att börja med något man inte kan alls. Jag vill nog påstå att det är nästintill omöjligt att sluta med sådant som man kan. Exempelvis är det otroligt svårt att kunna sluta cykla, när man har lärt sig detta eller sluta att läsa när man har ”knäckt läskoden”. Det går inte. Enda gången när man kan tappa sin förmåga är i stark stress eller vid sjukdom, annars är det näst intill inte möjligt.

En del av de saker som vi kan, upplever vi inte som positiva. Vi ser dem mer som en belastning och försöker då sluta med dem. Som du säkert förstår efter min inledning så är det inte så enkelt att sluta eftersom det som vi har lärt oss; kan vi. Jo, förresten, det kan vara enkelt i teorin men oerhört svårt i praktiken. Att exempelvis sluta röka är enkelt i teorin men oerhört svårt i praktiken.

När vi individer vill försöka nå ett större resultat brukar vi gå samman i grupper för att uppnå detta och därmed har vi skapat ett system. Detta system fungerar på samma sätt som oss individer med den skillnaden att systemet är mer att likna vid en känslolös varelse. Så den blir inte speciellt påverkad av att människors som ingår i systemet reagerar emotionellt och i vissa fall börjar må dåligt, så länge det inte stör funktionaliteten i systemet.

Däremot kan systemet påverkas av yttre emotionell stimulans, vilket kallas för Hawthorneeffekten. T.ex en konsult får i uppdrag att jobba med en förändringsprocess i en arbetsgrupp. Gruppen börjar efter ett tag att bli mer effektiv och förändra en del saker. När uppdraget är slut så faller systemet tillbaka till sin gamla norm. Det emotionella påslaget som konsulten har fört in ger en påverkan så länge det tillförs, men när konsulten slutar avtar även energin.

Ett annat sätt att arbeta med förändring är att ta in en chef med ”hårda nypor”, som kommer jobba med att ändra på attityden. Denna typ av åtgärder brukar för det mesta sluta med att en del människor får sluta, funktionaliteten i systemet försämras och slutligen brukar chefen med de ”hårda nyporna” få gå. Man kan sammanfatta denna typ av uppdrag med en liknelse av att du försöker sluta att läsa genom att någon står och vrålar in i ditt öra.

Så hur gör man då för att skapa en förändring?

Ja, först och främst behöver man vara medveten om att det är svårt. Saker som vi kan, kan vi inte enbart radera ut eller glömma bort. De finns där. Är vi en större grupp så bär vi dessa minnen tillsammans. Vid en förändringsprocess kommer en del att vinna på det men några kommer att förlora. Definitionen av vad som är bra eller dåligt är alltid subjektiv.

Förändringar tar tid. En grupp som snabbt anpassar sig till det nya, har blivit starkt exponerade och dragits in i en Hawthorne effekt. Det innebär att denna grupp kommer snabbt falla tillbaka så snart som kontaktflödet mot dem minskar.

Många av de förändringsarbeten som sker idag i arbetsgrupper är inte alls långsiktiga eller djupgående. Tyvärr finns det allt för många charlataner som kliver in med Pippi-Långströms-attityden, ”det jag inte kan-kan jag säkert”, och i bästa fall leder det fram till att effekten försvinner när denne är färdig men många gånger slutar det med rena katastrofer. Det krävs helt olika saker när du ska lära dig att cykla eller att ocykla. I det förstnämnda fallet kan en positiv, inspirerande person vara helt rätt men dessa personer är ofta väldigt felplacerade i det senare fallet.

För detta med förändring är fyllt med paradoxer svårt, mycket svårt och samtidigt lätt, mycket lätt. Däremot är processen en ”tungrodd sak” där mycket går åt till att hålla riktningen på projektet. Det svåra är att skapa en insikt om den tid det tar att lära sig att cykla är individuellt anpassad, men att lära sig att ocykla tar den tid att cykla upphöjt i tiofallt. Det enkla är att börja, för det vet ju var och en, att kan man något så är det lätt.

Ett svar till “att sluta cykla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s